We helpen je met de laatste spannende loodjes van jouw middelbare schoolperiode! Wij staan voor je klaar met examenbegeleiding nu of tijdens de meivakantie, in weekenden en gedurende de hele examenperiode.

Stel alle vragen die je hebt. Krijg alle uitleg die je nog miste. Tijdens de individuele examentraining heb je 2, 4 of 6 uur lang de tijd om met een vakbegeleider te werken aan wat jij belangrijk vindt. Het formuleren van je antwoord of het oefenen van je examenopgaven, we doen alles wat nodig is, zodat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen het tentamen of examen in kan gaan.

Laat ons weten voor welke vakken je ondersteuning nodig hebt en wat jouw uitdagingen zijn. Dan adviseren wij je graag over de mogelijkheden. Benieuwd naar het examenrooster van 2024? Bekijk hier het volledige examenrooster.

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch? Doe hier de gratis Examencheck! 


Informatie


Blokken met een vakbegeleider

Blokken is mogelijk per 2 uur. Tijdens deze 2 uur ga je individueel aan de slag met een vakbegeleider. Je kunt al je vragen stellen, maar ook uitleg krijgen en oefenen. Voor deze variant is het belangrijk dat je zelf een idee hebt van welke stof je lastig vindt en wilt behandelen.

Deze blokken zijn in het najaar te boeken in overleg met de vestigingsmanager. In de meivakantie hanteren wij vaste blokken, te boeken van 09.00 tot 11.00 uur, 11.00 tot 13.00 uur, 13.30 tot 15.30 uur en 15.30 tot 17.30 uur.

Examenbootcamp 4 uur

Je begint met het oefenen van opgaven. Als je er al aan toe bent, maak je een (deel van een) examen. Op deze manier weten we heel precies wat je al wel en wat je nog niet beheerst. Tijdens het tweede deel van de bootcamp bespreek je de opgaven en je aanpak met de vakdocent. Er is ruimte voor uitleg en je kunt terecht met al je vragen.

Een examenbootcamp van 4 uur wordt gepland van 11.00 tot 15.30 uur of van 13.30 tot 17.30 uur

Examenbootcamp 6 uur

Je start met individuele begeleiding waarin je uitleg krijgt en je terecht kunt met al je vragen. Daarna ga je aan de slag met examenopgaven. Je kunt een heel examen oefenen of bepaalde onderdelen daarvan. Ten slotte ga je weer met de docent aan de slag. Opgaven en uitwerkingen worden besproken, je aanpak geëvalueerd en moeilijke onderwerpen nogmaals uitgelegd. Tussendoor heb je een half uurtje pauze.

Een examenbootcamp van 6 uur wordt gepland van 09.00 tot 15.30 uur of van 11.00 tot 17.30 uur.

Schrijf je nu in!