PIOS Hilversum – Oude Torenstraat

Als je de trap op komt, sta je meteen in onze gezellige kantine. Bij ons vind je geen rijen met afgeschermde tafeltjes. Onze docenten en begeleiders zorgen voor een prettige werksfeer in onze rustige en ruim opgezette studieruimtes. Deze vestiging, in het hart van Hilversum, is vanuit alle scholen goed bereikbaar. Het Hilversum-team staat met raad en daad voor je klaar.

Praktische informatie

De studiebegeleiding onderbouw wordt van maandag t/m vrijdag gegeven tussen 14.00 en 18.00 uur. Leerlingen kunnen tussen 14.00 en circa 15.30 uur binnenlopen en gaan dan in onze studieruimte aan de slag. Op zondag is de begeleiding van 11.30 tot 14.00 uur.

Voor de bovenbouwleerlingen hebben wij van maandag t/m donderdag de begeleiding per vakgebied georganiseerd. De avondbegeleiding start om 18.30 uur.

De begeleiding duurt maximaal 2,5 uur met tussendoor een korte pauze. Als de leerlingen binnenkomen staat er thee, limonade en koek klaar. De begeleiders staan de gehele tijd voor alle leerlingen klaar.

Vestigingsmanager

Mijn naam is Anne Meiberg, vestigingsmanager op PIOS de Oude Torenstraat in Hilversum. Ik heb Franse taal en cultuur, en meertaligheid en taalverwerving gestudeerd en ook de lesbevoegdheid tot docent Frans. Samen met een team van enthousiaste begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. We starten met een intakegesprek om te bespreken hoe wij jouw kind kunnen helpen. Tijdens de begeleiding houden we contact over de voortgang. Wij staan voor een warme, open sfeer, zodat elke leerling zich welkom voelt. Wij bieden altijd een rustige werkplek met de begeleiding die jouw kind nodig heeft om succesvol en bovenal met plezier te leren. Want wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer! Heb je vragen of wil je eens komen kijken op onze vestiging? Dan horen we het graag!

Teun (9) heeft al sinds groep 3 moeite met lezen en schrijven. Met rekenen gaat het goed. Tijdens een oudergesprek op school hebben we gesproken over dyslexie. Mijn partner is dyslectisch. Bij PIOS konden we gelijk terecht voor een intake.

Na een prettige kennismaking en het bespreken van de hulpvraag van Teun, hebben we een week later een dyslexieonderzoek laten afnemen. Jessica, de orthopedagoog, heeft Teun enorm goed begeleid. Tijdens het adviesgesprek kwam inderdaad naar voren dat Teun dyslectisch is. Door de adviezen van Jessica (niet alleen aan ons, maar ook aan de leerkracht gericht) komt Teun weer mee in de klas en krijgt hij de hulp die hij verdient.

Moeder van Teun (groep 6)


Adres

Oude Torenstraat 41
1211 BV Hilversum
035 – 621 70 91
hilversum@pios.nl

Contact

Openingstijden

Maandag:
09.00 - 21.15 uur
Dinsdag:
09.00 - 21.15 uur
Woensdag:
09.00 - 21.15 uur
Donderdag:
09.00 - 21.15 uur
Vrijdag:
09.00 - 18.00 uur
Zaterdag:
op afspraak
Zondag:
11.00 - 14.00 uur

Contactformulier

Binnenkort een vrijblijvend intake-gesprek plannen? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen uiterlijk binnen 2 werkdagen contact op. Tot snel!