Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen studiebegeleiders die onze leerlingen helpen met hun huiswerk, ze weer weten te motiveren als ze helemaal vastlopen bij een moeilijke wiskunde-som of ze aan het beste ezelsbruggetje helpen om de betekenis van dat moeilijke Engelse woord eindelijk te onthouden. Wil jij onze leerlingen laten leren met zelfvertrouwen? Solliciteer dan nu en kom een middag of avond proefdraaien!

Proefdraaidag

Als je bij ons op gesprek bent geweest en we zijn enthousiast, dan zullen we je vragen een middag en/of avond te komen proefdraaien. Wij kunnen dan kijken of je bij ons past en jij kunt kijken of PIOS bij jou past!

Op de afgesproken dag ga je vol enthousiasme op weg naar PIOS. Daar aangekomen meld je je bij de juiste collega. Voordat je met de leerlingen aan de slag gaat, zullen we je kort uitleggen wat we van je verwachten en hoe we te werk gaan. Uiteraard kan jij ook vragen stellen, graag zelfs! Als alles duidelijk is, ga je samen naar het lokaal waar je gaat proefdraaien.

Aan de slag met de leerlingen

De leerlingen zijn al aan het werk en de coördinator zal met je bespreken met welke 3 à 4 leerlingen jij aan de slag mag die middag. We zorgen er natuurlijk voor dat jij leerlingen gaat helpen met vakken waar je goed in bent! De coördinator zal je vertellen wat jouw leerlingen gaan doen en waar je op moet letten. Vervolgens ga je met ze aan de slag!

Actief deelnemen

We verwachten van jou als proefdraaier, dat je actief op de leerlingen afstapt en je tijd goed tussen de leerlingen verdeelt. Je zult leerlingen overhoren, ze helpen met het maken van een samenvatting, een moeilijke som of een lastig grammaticaonderdeel uitleggen. In de pauze gaan jullie met alle begeleiders in de kantine zitten en bespreek je hoe het met alle leerlingen gaat.

Einde begeleiding

Na de pauze gaat iedereen weer aan het werk. Jij loopt rond en gaat van de ene naar de andere leerling. Je gaat naast ze zitten om te kijken wat ze aan het doen zijn en hoe dat gaat. Je geeft ze aanwijzingen, beantwoordt vragen en helpt ze met hun focus. Voordat de leerlingen naar huis gaan, zorg je dat je weet wat ze allemaal gedaan hebben en hoe dat is gegaan. Kennen ze de woorden van hoofdstuk 1? Is de samenvatting van paragraaf 4 af? Hoe ging het huiswerk van wiskunde? Als de leerlingen naar huis zijn, zal de coördinator je vragen om jouw feedback op de leerlingen die jij geholpen hebt. Jouw opmerkingen en observaties worden in de PIOS-app gezet, zodat ouders ook weten hoe het die dag met hun kind gegaan is.

Het vervolg

Als alle informatie in de PIOS-app verwerkt is, zul je kort met de coördinator bespreken hoe je het proefdraaien ervaren hebt. De coördinator zal daarna onze HR-medewerker Sanne Bruin informeren en zij zal vervolgens weer contact met jou opnemen. Als wij je graag in het PIOS-team willen verwelkomen en jij ziet dat ook zitten, dan maakt Sanne verdere afspraken met je en zien we je daarna snel terug op een van onze vestigingen! Kort na je start, zullen we je uitnodigen voor een inwerkworkshop, waarin je samen met je nieuwe collega’s leert hoe je een echte PIOS’er wordt!