• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vier handige apps die jouw productiviteit verhogen

Vind jij het ook zo moeilijk om goed geconcentreerd met je schoolwerk bezig te zijn? Raak je afgeleid door de whatsappberichtjes die binnenkomen op je telefoon of door alle websites die je op je laptop open hebt staan? Heb je dus wat extra hulp nodig, dan kunnen de volgende apps je helpen! 

Forest

Forest is een app die je stimuleert om je telefoon een bepaalde tijd niet te gebruiken. Stel je wilt 20 minuten woordjes leren voor Engels, dan stel je als tijd in Forest 20 minuten in. Zodra de 20 minuten ingaan, plant de app een boompje. Als het je lukt je telefoon in die 20 minuten niet te gebruiken, dan groeit de boom door. Gebruik je je telefoon wel, dan gaat de boom dood. Hoe vaker het je lukt om zonder onderbreking een boom te planten, hoe groter jouw bos wordt. Voor elke succesvol geplante boom ontvang je munten. Deze munten kun je gebruiken om nieuwe soorten bomen te kopen. Je kan ze echter ook inwisselen om een echte boom op de wereld te laten planten. Forest helpt je dus niet alleen met je concentratie, maar je draagt ook nog bij aan een mooiere wereld!

Freedom

Deze app maakt het mogelijk om apps en websites te blokkeren. Je maakt zelf een lijst van welke websites en apps je wilt blokkeren. Vervolgens stel je in wanneer je wilt dat de blokkade ingaat en hoe lang deze moet duren. Het is ook mogelijk om de blokkade op verschillende apparaten in te stellen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld wrts of quizlet gebruikt op je tablet. Je kan dan zowel op je mobiel als op je tablet websites en apps laten blokkeren. Als je eenmaal de tijd en de apparaten hebt geselecteerd, kun je de blokkade laten starten. Vanaf dat moment heb je dus geen toegang meer tot de apps en websites die je hebt geselecteerd en kun je ongestoord aan je huiswerk beginnen!  

SoundCurtain

Is afleiding door je eigen telefoon of tablet niet het probleem, maar verlies je je concentratie door geluiden om je heen? De app SoundCurtain biedt wellicht uitkomst! SoundCurtain speelt geluiden af waarvan je niet afgeleid raakt, maar die er wel voor zorgen dat je storende geluiden om je heen niet meer hoort. De app past de geluiden continu aan de omgevingsgeluiden aan. Komt je broertje ineens luid zingend binnen, dan zal de app automatisch het geluid aanpassen om de zang van je broertje te dempen. Voorbeelden van geluiden van SoundCurtain zijn regen, het gezoem van een vliegtuig en pianomuziek.  

Focus To-Do

Deze app maakt gebruik van de pomodoro-techniek. Deze techniek helpt je om geconcentreerd en effectief te studeren en is heel gemakkelijk te gebruiken. Je gebruikt een wekker/timer om je studietijd te verdelen in blokken van een half uur. Na elke 25 minuten neem je een korte pauze van 5 minuten. Als je drie blokken van een half uur (pomodoro’s) hebt gehad, neem je een langere pauze van ongeveer 25 minuten. Focus To-Do kun je als wekker gebruiken om de pomodoro-techniek toe te passen. Je kunt de app echter ook gebruiken om to-do-lijstjes te maken. Vervolgens kun je de pomodoro-techniek meteen inzetten om aan de slag te gaan met je to-do-lijst. Super handig!