Vragenvuur aan Jori Veldhuis, afgestudeerd veiligheidskundige en orthopedagoog i.o. en trainer studievaardigheden.

Jori, waarom werk je bij PIOS?

Ik ben begonnen met werken bij PIOS, omdat mijn hbo-studie bijna ten einde liep. Ik was bezig met afstuderen en vroeg me af welke richting ik na mijn studie op wilde. Mijn studie op dat moment was Integrale Veiligheid. Het vakgebied Forensische Orthopedagogiek wekte mijn interesse. Met jongeren werken werd mijn droom. Ik wilde leren hoe ik jongeren kon ondersteunen in alles waar zij eventueel hulp bij nodig kunnen hebben, vooral op forensisch gebied. Echter, ik had nog nooit met jongeren gewerkt. Daarom zocht ik een baan waarbij ik kon ontdekken of de doelgroep wel echt zo goed bij mij paste als ik dacht. Mijn plan was om op basis van deze ervaringen definitief te beslissen of ik orthopedagoog wilde worden. Deze mogelijkheid vond ik bij PIOS!

Heeft jouw werk bij PIOS bijgedragen aan je studiekeuze of wellicht andersom?

Mijn werk bij PIOS heeft enorm veel bijgedragen aan mijn studiekeuze. Ik vind de werkzaamheden bij PIOS geweldig. Ik vind het een enorme uitdaging om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik laat hen graag zien dat ik zelf ook hobbels op de weg heb gehad en dat iedereen tegen dingen aanloopt tijdens de middelbareschooltijd. Ik doe altijd enorm mijn best om leerlingen te laten zien dat leren leuk is. Mijn focus ligt voornamelijk bij motivatie en studievaardigheden met leerlingen.  Het werk en de doelgroep liggen mij enorm goed. Ik schreef mij vol enthousiasme in bij mijn tweede bachelor-studie, Pedagogische Wetenschappen. Andersom draagt mijn studie ook bij aan mijn werk bij PIOS: tijdens mijn studie leer ik zoveel theorie over de ontwikkeling, wat ik dan weer kan toepassen in de praktijk!

Heb je een goede tip met betrekking tot studiekeuze?

Mijn grootste tip is vooral: kijk wat je wil bereiken, stel doelen op en laat je door niets tegenhouden. Ik heb geen makkelijke studieloopbaan gehad, maar dit alles heeft mij nooit tegengehouden. Ik mag nu vol trots zeggen dat ik een hbo-bachelor gehaald heb en bezig ben met mijn tweede bachelor. Ik heb altijd mijn gevoel gevolgd: ik koos integrale veiligheid, omdat ik graag bij de politie wilde werken. Tijdens de studie kwam ik er al achter dat ik mij wilde specialiseren in jongeren en forensische hulpverlening. Ik ben op dat moment actief gaan zoeken naar alle mogelijkheden. Ik geloof dat je met motivatie en discipline je eigen doelen kan bereiken!